dilluns, 28 d’abril del 2008

La velocitat vertiginosa del temps

Com heu pogut comprovar, A mig camí ha patit dues setmanes d'aturada. No és que estiguéssim en període de proves, que blogger hagi deixat de funcionar, o que hagi estat de viatge en un preciós paratge sense accés a Internet. L'excusa d'aquest cop, a part de la velocitat vertiginosa del temps, es diu cienciaddicció, el cicle de divulgació científica que organitzem amb els Deixebles de la Kabra i tindrà lloc a Llinars els mesos de maig i principis de juny.

La idea de fer un cicle de ciència se'm va acudir quan era a Mainz (on també vaig donar vida a aquest mateix bloc ;). Sóc dels que fan seva la frase d'Ortega i Gasset, "al carro de la cultura española le falta la rueda de la ciencia" i m'atreia la idea de transmetre els descobriments científics més importants del s. XX a una ciutadania que per altra banda els ignorava. Sempre m'ha sorprès que resultats tan sorprenents i espectaculars passin completament desapercebuts per a la gran majoria de la gent.

Uns mesos després, sembla que la idea va prenent cos. Ja tenim a punt el programa, els ponents, la sala de conferències, la publicitat i fins i tot un bloc cienciaddiccio.blogspot.com. Saber si aquest arriscat intent d'atansar la ciència a la societat i incloure-la al club de la cultura funcionarà o no és la gran incògnita. Us convido, però, a venir i comprovar-ho.