dimarts, 8 d’abril del 2008

Ple municipal de l'Abril

Dijous passat vaig tenir el privilegi d'assistir al ple municipal del meu poble, Llinars del Vallès. Sempre he cregut que és el nostre deure com a ciutadans responsabilitzar-nos de la política que es fa i estar-ne informats. No podem resignar-nos a donar un xec en blanc cada 4 anys als nostres representants perquè el poder necessita control i perquè el que ens afecta a tots ho hem de decidir entre tots. Com dirien el liberals, la pressió de tenir una ciutadania crítica al darrere els ajudarà a ser més competents i com diu el tòpic, per més que passem de la política, ella mai passarà de nosaltres.

Així us intento presentar a continuació una visió polièdrica del ple: la descripció de l'oposició constructiva, que com a rigorosa no pot evitar ser extensa (aquí en teniu els fascicles I, II, III, IV), la crònica satírica d'un llinarsenc, la versió original (si ja s'han resolt els problemes tècnics), i lamentant profundament trair la pluralitat, l'absència d'una perspectiva pro governamental.

4 comentaris:

Unknown ha dit...

Ja fa temps que quan penso en l'Ajuntament de Llinars arribo sempre a la mateixa conclusió. Si s'expliquessin les decisions, les raons i els fets, probablement en tindríem una millor opinió. Després de llegir el teu post, he seguit els teus links: he començat per la crònica, i he de dir que he gaudit, sobretot per la forma, però també pel contingut. M'ha agradat. He constatat després que els problemes tècnics que impedeixen poder veure el contingut del ple al web municipal són crònics, i de la mateixa manera m'ha semblat percebre una petita trampa a l'hora de donar les raons de l'absència de transparència. Una frase extremadament enrevessada: el text de l'excusa diu que només es "penjarà la convocatòria de l'acta". La frase segueix però jo aquí ja em perdo. Tenia entès que una acta no es podia "convocar" per tractar-se d'un document, i he anat al DIEC. Diu, textualment:
ACTA: "1 f. Document formal que atesta per escrit la realització d’un acte o d’un esdeveniment de naturalesa jurídica o d’un fet qualsevol. Una acta de naixement. Una acta notarial. (···)2 acta electoral a) Document en què es fan constar els resultats i les incidències d’una elecció.
2 acta electoral b) Certificat on consta l’elecció d’una persona per a un càrrec.
3 acta de delimitació Document en què s’acredita que s’ha dut a terme la delimitació d’un terreny.
4 acta de notorietat Instrument notarial que té per finalitat la comprovació i la fixació de fets evidents sobre els quals es poden fonamentar i declarar drets o qualitats amb transcendència jurídica."
Confirmat, no es pot convocar. Total, que he pensat que potser en realitat volia dir "la convocatòria de l'acte", però bé, encara que fos així, la frase tampoc no s'entén. Bé, no sé doncs si a l'Ajuntament urgeix més un informàtic o un corrector... Ah, i després he anat a la descripció de l'oposició... però ja no tenia més temps. La propera vegada serà.

Penkamuska ha dit...

Moltes gràcies Laia per aquest comentari tan extens, i per aclarir-nos que una acta no es pot convocar.

Dr. Flasche ha dit...

Dir que vas tenir el privilegi és contradictori amb la resta del text...

En democràcia, assistir als plens és un privilegi o un dret?

Penkamuska ha dit...

Moltes gràcies David per fer-me adonar de les meves contradiccions. Les crítiques sempre ajuden a millorar.

Però l'accés a l'aigua potable la podem considerar un dret també, en canvi en molts llocs del món és tot un privilegi.