divendres, 26 de setembre del 2008

17-S: CRISI

Fa uns mesos, un grup de persones molt actives en els moviments socials van tenir una idea que, al contrari del que acostuma a passar, van decidir dur a terme. El seu objectiu: "demostrar que si ens organitzem no cal tenir el govern, el Grupo Prisa, el Grupo Zeta, el grupo Godó o el Grupo Planeta darrera per fer arribar una informació important a tota la població". El resultat: el butlletí CRISI (www.17-s.info), un recull d'articles que ells mateixos han preparat i redactat per posar damunt la taula, diagnosticar i analitzar els problemes del nostre sistema econòmic actual.

Com s'ho han fet? Doncs dedicant el temps i els diners d'un viatge d'estiu en aquesta acció. Què han rebut a canvi? La satisfacció de dur a terme un projecte i idea pròpies.

Una sola paraula resumeix tot allò que els voldria dir: chapeau. Ja n'hi ha prou de lamentacions i fer el ploricó. Tenim una societat civil amb gent preparada i empenta. Internet ens dóna els nostres propis mitjans per comunicar-nos. No tenim por al debat, i ja no creiem en dogmes. Catalunya i el món seran el que nosaltres vulguem que sigui. I és amb accions com aquesta que es demostra. S'ha acabat el temps de criticar el discurs del contrari, és el moment de tenir la iniciativa i crear.

1 comentari:

miquelet ha dit...

Esperem que funcione la iniciativa. És cert, hem d'aprofitar aquesta eina que és internet abans de que algú es done compte de que pot servir per a obrir camins cap a la llibertat.

Salut.