dimarts, 12 de maig del 2009

Canvis per encarar el futur: el decreixement

Ja fa temps que volia escriure sobre la idea del decreixement. La feina d'aquests dies i de les darreres setmanes m'impedeix trobar el temps d'assentar-me i parlar-ne amb calma. No obstant això, ahir vaig tenir l'agradable sorpresa de trobar-me un petit documental a TV3 que s'hi referia. Només són 10 minuts així que us recomano que en gaudiu.


I per als que us hàgiu quedat amb ganes de més, us deixo alguns enllaços...
  • Petit treball sobre el decreixement (d'una Laia Vidal que no és la nostra).
  • Web de reflexió amb diferents continguts sobre el tema.
  • La xarxa pel decreixement.
  • Article recent de Nicolas Ridoux al diari el País.

Aquest avançament no m'impedirà, però, escriure la meva pròpia reflexió al respecte en un futur que desitjo que sigui proper.


Les fotografies són de la pàgina "Consumerism in USA".

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Muchas gracias por el documental!

Anònim ha dit...

Bona TArda Arnau,

Justament ahir, vaig estar parlant amb l'Uri sobre aquest tema, el decreixement, jo li vaig treure el tema de que al OIKmentens va anar-hi en xavi sala martin i el van apretar força dient que el capitalisme no era bo, i ell defensava molt el capitalisme, però es basava en el consumisme i a l'Uri i a mi no ens va agradar, i ja ens coneixes i vam començar a pensar o opinar d'altres economies que podrien anaar millor, i els dos vam arribar a la mateixa, el decreixement. Jo crec qué és la gran solucó que l'economia necessita, però ja es veurà en el futur, si s'adopta.
Una abraçada,
Roger

fradicuneo ha dit...

Hola Arnau,
hi ha un video super bonic sobre el tema del decreixement "The Story of Stuff (La Historia de las cosas)", es pot descargar de google video...

que vagi bé!
francesca (del rusc)